Zihninizi zorlayacak 10 zeka testi…

0
732
views

Zihninizi zorlayacak 10 zeka testi…

İşte Sizi Zorlayacak 10 zeka testinin ilk sorusu geliyor. Hazır mısınız ?

Soru  1 :  Sizce aşağıdaki dizini aşağıdakilerden Hangisi takip etmelidir …

Cevap : Doğru Cevap D olacaktı . Birer sütun atlayarak kuralı kontrol ettiğinizde Her bir sembolün 2 yukarı hareket ettiğiniz göre bilirsiniz.

 

Soru  2 : Soru işareti olan yere ne gelmelidir ? 

Cevap  :  Doğru cevap 32 olacaktır. Diğer tüm sayıların rakamlarını yer değiştirdiğinde eşini bula biliyorsunuz.

 

Soru 3 :Doktorunuz size üç hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürerr…

 

Cevap  : Doğru cevap 1 saat birinci hapı yuttunuz yarım saat sonra 2 ci hapı yuttunuz yarım saat sonra ve üçüncüyü yuttunuz toplam 1 saat eder..

 

Soru 4 : Bir çiftinin 17 koyunu vardı sürüde salgın hastalık oldu  9 zu ağır hastalandı diğerleri öldü çiftcinin kaç koyunu var ..

Cevap : Doğru cevap 9 canlı koyun 

 

Soru 5 :  Gece Saat 8 de yatıyorum ve yatarken Guguklu saatimi sabah saat 9 za kuruyorum kaç saat uyurum 

Cevap : Doğru cevap 1 saat uyurum nedeni ise guguklu saatlerde gece gündüz ayrımı yapmadığı için bir saat uyursunuz.

 

Soru 6 : Sadece 1 Tek kibri tiniz var içinde bir gaz lambası , bir gaz sobası birde mum bulunan karanlık ve soğuk odaya girdiniz önce hangisini yakarsınız.

 

Cevap : İlk önce kibriti yakmanız gerektiği için mecburen kibriti yakacaksını…

 

 

Soru 7  ; Mezarın başında bir kız ağlıyor mezarta yattanın annesi ağlayan kızının kayın validesidir mezarda yatan ağlayan kızın nesi olur ..

Cevap : Doğru cevap halası ..

 

Soru 8 : Sizce araba kaç numaraya partk etmiştir.

Cevap : Sayıları tersten okursanız doğru cevabın 87 olduğunu göreceksiniz..

 

Soru 9 : İki kişi yolda karşılaşıyorlar. Küçük olan , büyüğün öz oğludur ancak kücük olan büyğün babası degildir. sizce bu nasıl olur : 

 

Cevap : cünki annesidir .

 

Soru 10 : 5 Kardeş camiye gitmişler camiden çıkarlarken  5 kardeşin 4 dü sırılsıklam ıslanmış fakat biri ıslanmamış neden ?

Cevap : Doğru cevap Bir kardeş tabutun içindeymiş o yüzden ..

 

 

Sorulardan kaçtanesini doğru bildiniz .. lütfe aşağıda yorumlar ile belirtin … Belki bizimde yanlış bildiğimiz şeyler vardır.. 1 , 2 soru dışında hepsi zor dur ve zihnimizle baya bu gece oynadık …  Bilmecelerin devamı gelecek bizi takip etmeye devam edin …

 

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here